Saturday, March 20, 2010

Malang Si Nenek

Seorang gadis mjadi pelacur tapi tak mahu neneknya tahu. Satu hari satu gerombolan pelacur ditangkap tmasuk la gadis itu. Polis mminta pelacur2 itu mbuat satu garisan lurus. Semua beratur. Tiba2 muncul nenek tua kepada gadis itu jalan bongkok2 dan stelah mlihat cucunya bbaris dia btanya:
'Kenapa kamu bbaris di sini?' Cucu pula untuk mhalang neneknya tahu cerita sbenar telah bbohong dengan mgatakan ada dermawan akan mbahagi2kan buah orange dan sebab itulah beliau bbaris. Nenek beredar pergi. Di ptengahan jalan dia teringatkan cucu2nya yg lain yg mungkin mharapkan beliau mbawa pulang buah2an. Lalu dia pun turut bbaris tanpa diketahui oleh cucunya. Dia bbaris di belakang. Seorang anggota polis mgambil kenyataan2 dari gadis yg sedang bbaris itu. Apabila dia sampai untuk giliran mdapatkan kenyataan orang terakhir, dia tkejut kerana tcegat seorang nenek yg jalan pun bongkok2 macam tiada kudrat. Dia tcengang lalu tertanya:
'Kamu tua, bagaimana kamu lakukannya?' Si nenek (menyangka soalan itu ditanya tentang bagaimana dia boleh makan orange itu menjawab: 'Oh senang je. Aku hanya cabut gigi palsu dan mula sedut sampai airnya kering.'

0 comments: